• 350 g fasole albă cu bob mare, fiartă
  • 1/2 cană fulgi de ovăz mărunțiți
  • 2 linguri drojdie nutrițională
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1 linguriță praf de ceapă
  • 1/2 linguriță praf de chili
  • 1/2 linguriță cumin
  • sare și piper după gust
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt mărunțit
  • 1 linguriță rozmarin proaspăt mărunțit
  1. Se amestecă în procesor toate ingredientele cu excepția rozmarinului și a pătrunjelului până când se obține o pastă solidă.
  2. Se pune amestecul obținut într-un bol în care se adaugă rozmarinul și pătrunjelul. Acestea se încorporează bine în amestec.
  3. Se modelează amestecul în formă de burgeri și se prăjesc într-o tigaie fierbinte pentru câte un minut(sau până devin aurii burgerii) pe fiecare parte.
  4. Se servesc calzi, alături de o salată și roșii tăiate.

Rețeta originală este preluată( și redată cu modificări) de pe pagina: http://plantbasedonabudget.com/recipe/white-bean-burgers/5c279703-aa4a-4254-bef8-924c556e7579

Advertisements