Ingredinete:

o lingură ulei de cocos
două căni de morcov dat prin răzătoare
2 căni de lapte de nuci caju/soia/cocos
1/8 linguriță sare
1-3 linguri de zahăr de oricare
1/4 lingură cardamon măcinat
o linguriță de scorțișoară
3 linguri de nuci mărunțite(nuci, migdale sau nuci caju)
3 linguri curmale/stafide sau alte fructe uscate
semințe chia, cocos

 

1. Încălzește uleiul de cocos într-o tigaie încăpătoare. Adaugă morcovii și ține-i pentru 5 minute pe foc, învârtind ocazional.
2. Adaugă laptele vegetal și amestecă. Lasă să fiarbă 10 minute.
3. Redu căldură la o temperatură mică. Adaugă sarea, zahărul, cardamonul, scorțișoara și amestecă. Adaugă nucile și fructele uscate și amestecă-le bine în budincă. Morcovii devin mai dulci când sunt gătiți, deci s-ar putea să nu fienevoie de zahăr. Adaugă mai puțin pentru început. Continuă să gătești pentru 10-15 minute, oprindu-te când ai ajuns la consistența dorită. Budinca se întărește când se răcește.
4. Servește caldă sau rece cu semințe chia, fulgi de cocos sau fructe uscate. A doua zi e mult mai bun, când morcovii au absorbit aromele și condimentele, iar laptele o înmoaie mai mult.

Rețeta este tradusă de pe : http://www.veganricha.com/2017/04/carrot-pudding-with-cardamom-carrot-kheer-recipe.html

Advertisements