• 400 g tofu (două blocuri/cutii)
  • 2 porții sos dulce-acrisor
  • O lingură boia afumată (iute dacă vă place)
  • Două linguri usturoi granulat
  • Câteva linguri de ulei de floarea soarelui (destule pentru a prăji tofu)
  • O cana de orez Basmatti
  • O cana și un sfert de apă
  • Susan(oricât dorește fiecare)

1. Se feliază tofu in câte 3 fâșii, iar acestea se pun la presat pentru 15-20 minute intr-un material absorbant (șervețele, prosop), sub niște greutăți (oale grele, tigaie de fontă etc.)

2. Tofu presat se taie cubulețe și se dau prin boia afumată și usturoiul granulat.

3. Se pun bucățelele de tofu la prăjit până când se fac pe toate părțile. Când sunt gata, se scot pe o farfurie cu niște șervețele care să absoarbă excesul de ulei.

4. Cuburile de tofu se dau prin sosul dulce-acrișor și se pun deoparte pentru a se face orezul.

5. Orezul se pune la fiert într-o căna și un sfert de apă, la foc mare, într-o oală neacoperită. După ce dă în fierbere se dă focul la mic și se acoperă oala. Se lasă la fiert până când scade toată apa (aproximativ 15 minute).

6. Se servește orezul cu susan și tofu în sosul dulce-acrișor

 

Advertisements