• 4 linguri ketchup
  • 3 linguri rase de zahar
  • 4 linguri oțet de orez
  • 2 lingurițe ghimbir praf
  • O lingură jumătate de amidon
  • O lingură jumătate de apă

1. Intr-o crăticioară mică se pune la foc mic ketchup-ul, zahărul și oțetul. De amestecă până se topește zahărul, se adaugă ghimbirul și se lasă la foc mic pentru două minute.

2. Amidonul se diluează cu apa intr-un bol micuț. Se amestecă apă și amidonul până devine o pasta(la început poate părea dificil și poate sa para că nu funcționează, dar daca amestecați bine de contopesc).

3. Se adaugă treptat, în timp ce se amestecă încontinuu amidonul in crăticioara de pe foc(dacă se toarnă tot odată si nu se amestecă poate să facă niște bulbi albi de amidon).

4. Se amestecă bine până se îngroașă sosul și apoi se ia de pe foc.

Rețeta originală după care a fost făcut: http://www.thevegancorner.com/chinese-sweet-and-sour-sauce/

Advertisements