• 400 g tofu (două cutii)
  • O cana de orez basmatti
  • 200 g mazăre fiartă
  • 200 g porumb fiert
  • O ceapă
  • 5 linguri ulei de măsline
  • O lingură condiment Garam Masala
  • O lingură turmenic (curcuma)
  • O lingură boia afumată
  • Două linguri usturoi granulat
  • Două lingurițe sare

1. Tofu de taie cubulețe și intr-un bol se dă prin boia afumată și usturoiul granulat, apoi se pune la prăjit în trei linguri de ulei(sau cât aveți nevoie).

2. Când toate bucățelele s-au prăjit de scoate pe un șervețel care să absoarbă excesul de ulei.

3. Se fierbe cana de orez basmatti intr-o cana și un sfert de apa, plus turmenicul și o linguriță de sare. Se fierbe la foc puternic până când începe să fiarbă și apoi se dă la focul cel mai mic și se acoperă oala până scade toată apa.

4. Se călește ceapa tăiată mărunt împreună cu Garam Masala pentru 5 minute.

5. Se adaugă mazărea fiartă și porumbul peste ceapa călită, de adaugă o linguriță de sare și se amestecă bine. După 5-7 minute se poate lua de pe foc.

6. Se servesc tofu prăjit, mazărea vu porumbul și orezul împreună.

Advertisements