• 200 g spaghete
  • 150 g bulgur
  • 6-8 căței usturoi
  • 200 ml suc de roșii (la cutie)
  • O lingură bulion (concentrație 24%)
  • O ceapă
  • Un morcov
  • 3 linguri busuioc
  • 2 linguri cimbru
  • Două linguri ulei de măsline
  • O lingură sare
  • O lingură piper (sau mai puțin dacă nu vreți să fie iute)
  • Parmezan vegan (de la Green Vie e cel mai bun sau orice altă variantă, inclusiv cel făcut acasă – se găsește rețeta pe acest site)

1. Înainte de fierbere, se prăjește bulgurul 3-4 minute in uleiul de măsline.

2. Se toarnă niște apă clocotită peste bulgur, împreună cu o lingură cimbru, una de busuioc și jumătate lingură sare și se acoperă pentru a se infuza. (ratie apă 1:1.5).

3. Separat se fierb spaghetele după instrucțiunile de pe ambalaj.

3. Intr-o tigaie, se călesc cățeii de usturoi mărunțiți împreună cu ceapa tăiată mărunt și morcovul tăiat fâșii (precum spaghetele).

4. Se adaugă peste usturoi, ceapă și morcov sucul de roșii și bulionul, puțină apă (in funcție de cât de subțire vreți să fie sosul) și restul de busuioc, cimbru, piper și sare.

5. Se scot spaghetele, se amestecă cu bulgurul și cu sosul și se adaugă niște parmezan vegan peste și se servește mâncarea.

Advertisements